Nepečená jahodová torta |
Torta je veľmi jednoduchá a rýchlo hotová.
Dno a okraje tortovej formy stačí vystlať dlhými piškótami, jemne pooblievať tokajským vínom alebo sherry. 500g jahôd treba nakrájať, zasypať 200g cukru a šťavou z jedného citróna. Zmes nechajte odstáť asi polhodinku a potom rozmixujte, ale nie celkom na kašu. Zmes zmiešajte s 0,5l vyšlahanej šľahačky, 0,05l pomarančového likéru a 6 plátkami rozpustenej želatíny. Penu nalejte do korpusu a nechajte najlepšie cez noc v chladničke.
Na druhý deň najkrájajte 300g jahôd na plátky a ozdobte nimi tortu. Jahôdky zalejte jedným alebo dvoma vrecúškami tortového želé. A je hotovo!
Rez jahodovej torty |
V prípade, že máte menšiu tortovú formu, zostane vám trošku plnky a z nej môžete pripraviť ďalšie jahodové tortičky a lá jahodová pena :-)
JAHODOVÁ PENA
Takže ak zrovna nepotrebujete robiť tortu, stačí, ak menšie formičky vysteliete piškótami, ktoré môžete trošku zvlhčiť alkoholom alebo šťavou podľa chuti, naplníte jahodovou penou, ozdobíte čerstvými jahôdkami a zalejete želé! Voalá, z jedného receptu máme dva v jednom :-)
Jahodová pena |
jeeej! ja momentalne frcim na vsetkom jahodovom, torticka by mi urcite chutila, mnam mnam!
OdpovedaťOdstrániťchuti naozaj skvele :-) a je velmi lahka
OdpovedaťOdstrániťmňaaam :))))
OdpovedaťOdstrániťAhoj Evelin,
OdpovedaťOdstrániťChcela by som sa opýtať v akej veľkej priemerom tortovej forme si robila túto tortičku a ak si pamätáš,aká bola vysoká?
Melany
Ahoj, ospravedlnujem sa za oneskorenu odpoved, ale nevsimla som si komentar, forma ma priemer 24cm a vysoka je asi tak ako tie piskoty na obrazku a tie su z Lidla, ale mozu aj trochu trcat z formy, to vobec nevadi :-)
OdstrániťMáš nádherný blog!
OdpovedaťOdstrániťďakujem :-)
OdstrániťSpravila som ho teraz dcérke na prvé narodeniny, bol úúúúžasný, jahodový sen. :-)
OdpovedaťOdstrániťsom rada, že blog inšpiroval a hlavne, že tortička chutila :-) ja som si ju tiež dopriala k narodeninám :-) už sa veru začínam tešiť na jahodovú sezónu...
Odstrániť